Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Τι επικρατεί λοιπόν, γενικά, κάθε («Ελλήνων»!) Πάσχα;

Τι επικρατεί λοιπόν, γενικά, κάθε («Ελλήνων»!) Πάσχα;

Δεν λείπουν (θα το επαναλάβω) τα πυρομανή έθιμα όπως εκτοξεύσεις ρουκετών εμπρησμού, όπως και το κάψιμο του Ιούδα αλλά και.. του Βαραββά! Δεν λείπουν και έθιμα δαιμονοληψίας, όπως τα σπασίματα στασιδιών, για να γίνει ντόρος, μέσα σε ναούς! Δεν λείπουν ούτε και έθιμα παγανιστικά, όπως τα σπασίματα πιθαριών, για.. «γούρι»!..
Μέσα στη συννεφιά και το σκοτάδι, ως «σταυρωτές» και όχι ως χριστιανοί (κλήρος και λαός), βιώνουμε το κάθε Πάσχα. Αποδεικνύουμε ότι δεν πιστεύουμε στο Φως το Αληθινό! Τι και αν ψέλνουμε ότι το.. «είδαμε» το Φως αυτό, και μάλιστα ότι λάβαμε και.. Πνεύμα επουράνιο! Άλλο πνεύμα, πονηρό, είναι εκείνο που επιτάσσει το.. «όλα σπάστα, όλα κάψτα, και αγάπαμε»!

Την είδαμε άλλωστε την «αγάπη», τη ψεύτικη και όχι του Χριστού, στην αφή της φλόγας στα Ιεροσόλυμα, ΤΟΤΕ, με τον Ειρηναίο: «Σηκωτό» τον πήγαιναν οι μπράβοι τον Πατριάρχη που κράδαινε θριαμβευτικά τα αναμμένα κεριά, σαν να έλεγε: «το πήραμε, το πήραμε», (εμείς οι Έλληνες!), «το Άγιο το Φως»!.. Παράλληλα, άλλοι μπράβοι, έκαναν «ασήκωτους» στο ξύλο, Ορθόδοξους χριστιανούς που διαμαρτύρονταν (συν τοις άλλοις, και για το «βίο και την πολιτεία» του κ. Ειρηναίου).. Αλλά και.. ιερείς του κ. Ειρηναίου, χαστούκιζαν μια κοπέλα που βιντεοσκοπούσε τη γιορτή!

ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ;

Με τέτοια «πιστεύω» λοιπόν (στο χρυσό και όχι στον Χριστό), τι άλλο (χειρότερο) να περιμένουμε, να επικρατεί κάθε χρόνο, κάθε Πάσχα, στην «Εκκλησία» ΑΥΤΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: