Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Θρησκόληπτη, και, η Αναστασία;


«Ειμαι απο τις πολλυ τυχερες,»
Πιστεύετε, και, στην τύχη;

«που γνωρισα στην ζωη μου, εναν Παλαιστηνιο Ορθοδοξο Χριστιανο, οποιος ητανε στην ομαδα που επερναν το Αγιο Φως,»
Ομάδα;

«θα επρεπε να τον ακουγατε, διοτι πριν μπη ο Πατριαρχης μεσα, γινεται εξονιχυστικος ελενχος οχι απο Ορθοδοξο,αλλα απο μουσουλμανο αραβα.»
Ο παλαιστίνιος σας τα είπε αυτά; Άλλοι λένε ότι τον ψάχνουν οι ισραηλινοί, άλλοι ότι τον ψάχνουν οι άραβες μουσουλμάνοι, κλπ, κλπ. Τι ψάχνουν δηλαδή; Μην έχει κριμένο στο εσώρουχο του ή κάπου αλλού πιο κρυφά, κάποιον αναπτήρα; Μα είναι γελοία όλα αυτά!

«Δεν υπαρχη καμια κανδηλα αναμενη οπου ο Πατριαρχης πηγαινη και παιρνη το Αγιο Φως, ολα ειναι σβηστα»
Άλλο παραμύθι αυτό! Σε κάθε αγία τράπεζα σε κάθε ορθόδοξο ναό υπάρχει ακοίμητη καντήλα. Και μόνο εκεί είναι (τάχα) όλα σβηστά; Αίσχος και ντροπή!

«και περιμενουν ολοι προσευχομενοι,»
Τι προσευχή κάνουν; Να «κατέβει» το άγιο φως; Άλλο χοντρό ψέμα και αυτό. Η προσευχή που κάνει ο πατριάρχης δεν λέει τίποτε τέτοιο, βρεεεεεε!

«να μην περαση η ωρα περισσοτερο απο την 1α η το πολλυ 2 το μεσημερι ,διοτι οι αραβες Ορθοδοξοι γνωριζουν οτι εαν περαση αυτη η ωρα και το Αγιο Φως δεν βγη ξερουν οτι κατι κακο θα γινη σε ολον τον κοσμο»
Τι παγανιστικά πράγματα είναι αυτά; Τόσο κακό γίνεται κάθε ώρα και στιγμή στον κόσμο. Δεν το έχετε μάθει; Ποιο κακό απέτρεψε αυτό το θέατρο που γίνεται με το «άγιο φως»;

«και η αγωνια τους ειναι μεγαλη μεχρι την ωρα που θα δουν τον Πατριαρχη να βγαινη με αναμενα τα 33 κερια,»
Εκεί τους κατάντησε ο διάβολος, να έχουν αγωνία για το ψευτοθαύμα, αντί να χαίρονται το γεγονός της Ανάστασης. Τι να τους πει κανείς; «Ουστ, ειδωλολάτρες ψευτοχριστιανοί! Ουστ και πάλι ουστ!»; (Σε εισαγωγικά, διότι το έχω πει πολλές φορές, και πάει να γίνει σύνθημα.)

«εκεινη λοιπον την στιγμη δεν καιγεσε,να λοιπον αμεσως το θαυμα, και μπορης κατα καποιο τροπο να το βαλης στο προσωπο σου και να κανης την κινηση σαν να πλενεσε!»
Και οι αναστενάρηδες δεν καίγονται, και οι ινδοί φακίρηδες το ίδιο, αλλά ως γνωστόν αυτό δεν αποδίδεται σε κάποιο θαύμα αλλά σε δαιμονοληψία. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και εκεί; Μάλλον, αν κρίνουμε από το πανδαιμόνιο θορύβου, και από τα ουρλιαχτά (χαράς τάχα) που σημαδεύουν την διαβόητη, την ξεφωνισμένη αυτή «παράσταση» της αφής!
..Αλλά (η άλλη εκδοχή) ..έτσι που είναι όλοι στριμωγμένοι εκεί (η χαρά του κάθε ανώμαλου), αναμμένοι και καταϊδρωμένοι, δεν είναι και αξιοπερίεργο (πόσο μάλλον θαυμαστό) το να περνάει στιγμιαία η φλόγα από ένα μουσκεμένο πρόσωπο ή από μια μούσκεμα στον ιδρώτα παλάμη, και να μην αισθάνεται κάψιμο ο άλλος.
Διαλέγετε, και παίρνετε!..

Σχόλιο στο θέμα:

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ... «ΑΓΙΟ ΦΩΣ»;


(ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ - ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2008 - ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ, ΤΟ "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ")

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mporeis na pas sta ierosolima ok pes oti anavei me anaptira i me kapoio trik i fotia alla oxi malon fotia FOS!!!lege te agio FOS gia ton logo oti einai FOS kai oxi fotia...gia ta prota lepta..efoson eisai ekei mporeis na anapsis ena keraki kai na diapistoseis oti den einai fotia ala fos dioti den kegese......an kaeis ok dexome oti einai moufa!an den kaeis??tha gineis meta monaxos?? ;)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Γιατί να πάω στα Ιεροσόλυμα ρε φίλε; Για να ενισχύσω το παγκάρι των παπάδων εκεί; Άμα είναι έτσι, κάνω και στην ενορία μου τέτοιον θρησκευτικό τουρισμό!

Και σε ρωτάω ακόμα:

Γιατί δηλαδή το Άγιο φως από το καντήλι της αγίας τράπεζα της εκκλησίας της ενορίας μου, γιατί αυτό να είναι παρακατιανό, και το φως των παπάδων στα Ιεροσόλυμα να είναι ανώτερο;

Δεν είναι ειδωλολατρία αυτό που πιστεύεις;

Και πώς λες ότι δεν καίγεσαι με το φως των Ιεροσολύμων; Το δοκίμασες; Και αν ναι, για πόσα δευτερόλεπτα;

Και μήπως κάηκες τελικά κακομοίρη μου; Και μήπως έγινες μοναχός...

...Και γι αυτό θέλεις να πάθω κι εγώ το ίδιο; Για να σου κάνω παρέα στο κελί σου;

Αν ναι, τότε λυπάμαι (πριτς, που λένε), αλλά δεν θα μπορέσω! Άντε βρες άλλη παρέα! Χα, χα!

P. MICHALOPOULOS είπε...

2 ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΑΓΙΟ ΦΩΣ"

http://xairete.blogspot.com/2010/08/2_27.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Θρησκόληπτη, και, η Αναστασία; (ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ)

http://xairete.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html