Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2008

Παπικής έμπνευσης, το «θαύμα» με το Αγιο Φως!!!..

Η ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, ΓΡΑΦΕΙ:

Οι λατίνοι κληρικοί άρχισαν να αποκτούν δύναμη στην Αγία Γη στα χρόνια της παντοκρατορίας του Καρλομάγνου. Σύμφωνα με το ιστορικό του Αγίου Φωτός που καταγράφει το 1711 ο ιησουίτης μισιονάριος Ντε Μπερμάντ στον καθολικό Επίσκοπο της Τουλούζης, «ο εξομολογητής του Μποντουέν του Α', δεύτερου βασιλιά της Ιερουσαλήμ, το Μεγάλο Σάββατο, παραμονή του Πάσχα, ο Θεός θέλοντας να τιμήσει τον τάφο του Ιησού και να αναθερμάνει την πίστη των χριστιανών έστειλε από τον ουρανό μια φλόγα που κατέβηκε στον Αγιο Τάφο και άναψε όλα τα καντίλια που, σύμφωνα με τα εκκλησιαστικά έθιμα, ήταν σβηστά από τη Μεγάλη Παρασκευή».

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, ο Πάπας Ουρβανός ο Β' επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, το Αγιο Φως και το θαύμα στην προσπάθειά του να πείσει τους βασιλείς και τους πρίγκιπες της Ευρώπης να απελευθερώσουν τους Αγίους Τόπους.

Σύμφωνα με τον Ντε Μπερμάντ, κατά τη διάρκεια της βασιλείας των σταυροφόρων «ο ζήλος των πριγκίπων της χριστιανοσύνης είχε υποχωρήσει και η ευλάβεια των καθολικών είχε εκφυλισθεί. Και ενώ οι καθολικοί παραδέχονται ότι το θαύμα δεν γίνεται πια, οι σχισματικοί (σ.σ.: οι Ορθόδοξοι) βρήκαν την ευκαιρία να το διαιωνίσουν». Ετσι «παπάδες και Πατριάρχες εκμεταλλεύονται την ευπιστία του ποιμνίου που προσμένει την άγια ουράνια φλόγα τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Εφτά - οχτώ χιλιάδες πιστοί, ερεθισμένοι από την περιέργεια, συρρέουν στην Ιερουσαλήμ για να παρακολουθήσουν το θέαμα. Αυτό το πλήθος αποτελεί σημαντική πηγή πόρων για τους σχισματικούς Ελληνες που εξασφαλίζουν την επιβίωση τους και την κανονική καταβολή των φόρων στους Τούρκους».

Το ΒΗΜΑ, 27/04/2008

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Sthn shmerinh epoxh plhrwnoun forous allou...etsi merikoi poioun thn nhssan, peutei polu konoma,
oi pistoi erxontai ap ola ta shmeia
tou kosmou, k oloi einai euxaristhmenoi!

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Τον φόρο βλακείας», υπονοείς, Σταυρούλα;

Αν ναι, δεν έχεις και άδικο!

Πρέπει κάποιοι να πληρώσουν την χλιδάτη ζωή που κάνουν οι λεγόμενοι αγιοταφήτες!

Διάβασα πρόσφατα ένα ρεπορτάζ για τα αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούν οι εκεί ρασοφόροι, και μιλάμε για τα πιο ακριβά αυτοκίνητα (φεράρι, κλπ), ε; ...Και όταν τους ρώτησαν γιατί το κάνουν αυτό, εκείνοι απάντησαν ότι αυτό απαιτεί η διατήρηση του κύρους τους, διότι διαφορετικά (δικαιολογήθηκαν) κανείς δεν τους εκτιμά, αν δηλαδή δεν έχουν να επιδείξουν τα πιο ακριβά αυτοκίνητα!!!..

Κατάλαβες Σταυρούλα;

Πάνε λοιπόν από όλα τα μέρη του κόσμου (ο θρησκευτικός τουρισμός, που λέγαμε) για να αγιαστούν (έτσι τους λοβοτομούν, πνευματικά, να πιστεύουν), να αγιαστούν μόνο και μόνο διότι πάτησαν το πόδι τους στα χώματα αυτά!!!..

Αν μάλιστα αφιονιστούν τόσο πολύ που να μπορούν να δουν και το φως να χοροπηδάει, ε, τότε, ποιος τους πιάνει, αφού δεν έγιναν άπλα Άγιοι αλλά σούπερ Άγιοι, με την υποχρέωση βέβαια (στην περίπτωση αυτή) να ακουμπήσουν και κάτι παραπάνω (σε χρήμα εννοώ) στους παπάδες, εκεί...

Κατάλαβες Σταυρούλα;